Bábovka z podmáslí a rebarbory recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept Bábovka z podmáslí a rebarbory

1 hrnek cukr
1 hrnek olej
sůl
1 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek podmáslí
1 hrnek rebarbora
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka

Recept s postupem

  1. Utřeme vejce s cukrem a vanilkou. Cukru dáme podle chuti, rebarbora je dost kyselá. Do těsta pomalu přikapáváme olej a postupně zašleháváme ostatní suroviny. Nakonec přimícháme nadrobno nakrájenou rebarboru

  2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme asi 30 - 40 minut na 170 °C. Bábovku z podmáslí a rebarbory necháme vychladnout a vyklopíme. Podle chuti ji můžeme přelít čokoládovou polevou a sypat mandlemi

  3. Bábovku z podmáslí a rebarbory nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám tento skvělý recept? Sdílejte tnto top recept!