Bramborový koláč francouzský recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept Bramborový koláč francouzský

1 kg brambor
150 g eidam
150 g uzený sýr (eidam)
250 g točeného salámu
1 pikantní klobása
200 g slanina
30 g másla
3 lžičky oleje
1 velká cibule
česnek
mletý bílý pepř
sůl

Recept s postupem

  1. Syrové, oloupané a umyté brambory nastrouháme na tenké plátky na okurkovém struhadle a dáme vysušit.

  2. Uzeniny nakrájíme na kostičky a promícháme se sýrem, který nastrouháme nahrubo.

  3. Cibuli nakrájíme an tenké plátky, česnek také na plátky.

  4. Zapékací mísu vymastíme máslem, pokapeme olejem, prosolíme a na dno úhledně naskládáme nahusto vrstvu brambor.

  5. Přidáme mix uzenin se sýrem, cibuli, česnek, osolíme a klademe další hustou vrstvu brambor a střídáme s uzeninami, cibulí a s česnekem. každou vrstvu brambor osolíme a opepříme.

  6. Poslední vrstvu musí tvořit brambory.

  7. Navrch dáme plátek másla a zakryté pečeme v troubě asi 45 minut na 200°C. Poté odkryjeme víko a pečeme asi 20-30 minut při 170°C aby se všechna voda odpařila.


Líbí se vám tento skvělý recept? Sdílejte tnto top recept!