Čerstvý jablkový kompot recept

Top Recepty, Chuťovky

Suroviny na recept Čerstvý jablkový kompot

2 ks skořice
5 ks jablko
6 ks hřebíček
mletá skořice
citronová šťáva
třtinový cukr

Recept s postupem

  1. Oloupeme a očistíme jablka, nakrájíme je na měsíčky, vložíme do menšího hrnce a zalijeme vodou. Zakapeme citronovou šťávou, přidáme celou skořici i trochu mleté, hřebíčky a cukr podle kyselosti jablek

  2. Jablka vaříme pozvolna cca 5 minut, jen do změknutí, zbytečně však nerozvařovat

  3. Čerstvý jablkový kompot podáváme v miskách včetně šťávy, buď jako kompot k hlavnímu jídlu, ale klidně i jako ovocný dezert. V druhém případě můžeme ještě vylepšit kopečkem zmrzliny či domácí šlehačkou.


Líbí se vám tento skvělý recept? Sdílejte tnto top recept!