Domácí uzené na polský způsob recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept Domácí uzené na polský způsob

Vepřové maso (kýta kotleta krkovička bůček)
Převařená voda
rychlosůl
3 bobkové listy
6 nové koření
15 kuliček černého pepře
česnek podle chuti (1 palice) nakrájený na plátky

Recept s postupem

  1. Maso vložíme do vhodné nádoby, zalijeme vodou asi 1,5 cm nad maso. Maso vyndáme a zbylou vodu asi 5 minut vaříme s kořením. Vypneme, vložíme česnek a necháme vychladnout.

  2. Na jeden kilogram masa dáme 4 dkg rychlosoli, zamícháme a zalijeme maso tak, aby bylo ponořené a necháme 4 až 5 dnů v chladu.

  3. Maso v den uzení se vytáhne z vody, nechá se okapat, osušit a vloží se do vyhřáté udírny a udí se dle potřeby.


Líbí se vám tento skvělý recept? Sdílejte tnto top recept!