Drdková polévka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept Drdková polévka

sůl
vejce
cibule
nové koření
polohrubá mouka
celý pepř
kořenová zelenina
vepřové maso
polévkové koření

Recept s postupem

  1. Uvaříme klasický vývar z vepřového masa. Tedy maso, cibule, celer, petržel, mrkev, nové koření, celý pepř a sůl. Maso uvaříme doměkka a vývar scedíme

  2. Já si vývar uvařím den předem a nechám ho v lednici do druhého dne. Je to lepší proto, že ve vývaru je většinou plno tuku. Ten ztuhne a plave nahoře na vývaru. Já ho druhý den lžící seberu a odstraním. Někdy se vážně divím, kolik ho tam je

  3. Pak už jenom maso nakrájíme a přidáme do

  4. Polévku zavaříme tzv. drdky, které uděláme z vejce a polohrubé mouky. Těsto musí mít konzistenci takovou, aby šly dělat drdky. Buď je můžeme dělat ručně, což je pracnější, nebo je uděláme přes sítko na halušky. Necháme je povařit a můžeme jíst. Můžeme ještě dochutit polévkovým kořením

  5. Drdkovou polévku podáváme teplou. Podáváme samotnou nebo s pečivem podle chuti.


Líbí se vám tento skvělý recept? Sdílejte tnto top recept!

Podobné recepty k tomuto receptu