Kýta na smetaně se sýrem recept

Top Recepty, Hlavní chody

Suroviny na recept Kýta na smetaně se sýrem

sůl
tymián
steakové koření
15 ks žampiony
olivový olej
mletý pepř
sojová omáčka
2 kelímky smetana ke šlehání
tvrdý sýr
1 kg vepřová kýta

Recept s postupem

  1. Kýtu nakrájíme na tenké plátky (cca 1 cm/plátek), okořeníme steakovým kořením, osolíme, opepříme a vše zaklepeme paličkou jemně do masa. Maso položíme do mísy nebo pekáče do vrstev, přičemž každou vrstvu pokapeme sojovou omáčkou a polijeme trochou olivového oleje. Vše dáme odležet tak na 1 - 2 hodiny. Žampiony nakrájíme na plátky

  2. Na hlubší pánvi rozpálíme olej, vložíme plátky masa a orestujeme je z obou stran. Maso vložíme do pekáče a zasypeme tymiánem, dle chuti výpeku můžeme maso dopepřit. Dáme do předehřáté trouby péct a maso podle potřeby podléváme. Když je vepřové téměř měkké, přidáme žampiony. Když žampiony změknou, zalijeme vše kelímkem smetany. Před ukončením zasypeme nastrouhaným sýrem, dolijeme zbytek smetany a opět vrátíme do trouby. Když smetana trochu zhoustne, vyndáme kýtu na smetaně z trouby

  3. Kýtu na smetaně se sýrem podáváme nejlépe s rýží, hranolky, americkým či vařeným bramborem.


Líbí se vám tento skvělý recept? Sdílejte tnto top recept!