Tomatová rýže s treskou a slanorožcem recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept Tomatová rýže s treskou a slanorožcem

300 g filetů z tresky
150 g rýže basmati
80 g slanorožce (salicorne, mořský chřest)
rajčatová passata
hrst cherry rajčat
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej

Recept s postupem

  1. Rýži připravíme podle návodu, nebo jak jsme zvyklí, jen polovinu určeného množství vody nahradíme passatou.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme rybu, mírně osolíme, opepříme a opečeme z obou stran dozlatova. Vyjmeme z pánve, nakrájíme na menší kousky a udržujeme v teple. Do pánve dáme překrájená rajčata a chvíli je opékáme. Měla by ale zůstat pevná. Přidáme hotovou rýži a opatrně promícháme s kousky tresky a polovinou slanorožce. Dochutíme pepřem a velmi opatrně solí, slanorožec je slaný, já už jsem nepřisolovala.

  3. Rozdělíme na talíře a vše posypeme zbývajícím slanorožcem - je křehký a křupavý.


Líbí se vám tento skvělý recept? Sdílejte tnto top recept!